Isabella Ramsay

Följ golfproffset Isabella Ramsay och hennes vardag som tourspelare på Ladies European Tour. Här återger vi information om Isabellas löpande karriär som golfare. Sådant som kan intressera hennes vänner och supporters men som ni inte själva hinner leta upp.

Isabella 2017

Redan den 9 december levererade Isabella Ramsay sin julklapp till supportar och vänner på S:t Arild golfklubb och annorstädes. Och till sig själv bör väl tilläggas. Med en sista 70-runda och totalt -5. delad 28 i årets sista tävling säkrade hon en plats bland de 80 främsta under året på damernas Europatour, eller LET, Ladies European Tour, som är det officiella namnet.

Men det var en ganska lång resa. Den började redan den 9 februari med Oates Victorian Open i Australien och har sedan passerat 12 stationer för Isabellas del - Kina, Marocko, Barcelona, Evian, London, Thailand, Glasgow, Malaga, San Sebastian (Frankrike), Abu Dhabi, New Dehli, Kina igen (Sanya) och slutligen så, 10 månader senare, Dubai.

Vad själva resandet anbelangar så är det inte bara ganska långt utan mycket så. Uppdelat på 25 internationella flighter, plus diverse mellanlandningar, flög Isabella ej mindre än 11 982 mil. Lägg till minst 100 mil i marktransporter och vi får en sträcka som gott och väl svarar mot tre hela varv runt jorden. Det innebär omkring 170 timmar i flygplansstolar, de billigaste, och minst 80 timmar på väg till eller från flygplatser. Det motsvarar 10 hela dygn bara för förflyttningar, eller sex hela veckor om man skulle räkna det som arbetstid. 160 resdagar totalt med tid för tävling inräknad. Nån gång var André Svensson med som caddie, några gånger fästman Gustav Larsson.


39 tävlingsronder blev det på LET (därtill sex tävlingar på Swedish Golf Tour) med drygt 2900 slag. Drivar, många långa, några sneda, birdies, bogeys, någon eagle, birdieputtar - några sänkta andra just förbi, oro, lite skador, frustration och lycklig lättnad, tur och otur - allt i en salig blandning.

Men som sagt, det höll till slut. För att få göra samma resa än en gång, med början i februari, i Australien. Lycka till Bella. Vi håller tummarna.

/Pax

YouTube klipp från 2011 med Isabella och Viva

Postad: Söndag 1 januari 2011

Golfproffsen Isabella Ramsay från Arild och Viva Schlasberg från Landskrona byter det skånska vintervädret mot solen i Spanien. Den tredje januari drar de till Alicante för att för fjärde och femte gången försöka kvala in till Europatouren.

Publicerad på hd.se söndag 1 januari 2011.