13 klubbmästare och tre Arildsmästare korade

I helgen avgjordes årets Klubbmästerskap och den nyinstiftade tävlingen Arildsmästerskapen. För våra herrar, pojkar, damer och flickor som spelade KM från backtee blev det en lååång helg. Lördagens eftermiddagsrond fick brytas två gånger pga de åskoväder som olägligt drog in rakt över Kullabygden. Efter andra spelavbrottet vid 18-tiden så tog tävlingsledningen beslut om att spela färdigt de fyra sista hålen av rond två på söndagsmorgonen klockan 07.00.

När ronden med morgontrötta svingar var färdigspelad så seedades startlistan efter resultaten i respektive klass. Söndagen blev sedan en torr med ytterst blåsig dag vilket också avspeglades i resultatlistan under rond tre.

Vid sådana tuffa förhållande särskiljs verkligen agnarna från vetet och det syns tydligt vilka som har golfen som sitt levebröd. Isabella Ramsay avslutade med en vass 73 rond och tog hem klubbmästartiteln för damer. I herrklassen var det helt jämt mellan Anton Hansson och André Svensson inför det avslutande varvet och efter en ytterst tight batalj stod Anton som slutgiltig segrare med ett slag efter en stabil 73:a.  

 

 

Det ny instiftade Arildsmästerskapet spelades som en nettotävling i tre klasser med 18 hål på lördagen och 18 hål på söndagen. Bland resultaten i Arildsmästerskapen vaskades även klubbmästarna i respektive åldersklass fram. Även här var det väldigt tight i många av klasserna och nedan har vi äran att presentera årets alla klubbmästare;

Klass

Namn

Klass

Namn

Damer

Isabella Ramsay

Herrar

Anton Hansson

Flickor

Cajsa Andersson

Pojkar

Sebastian Lundberg

D70

Barbro Hosch

H75

Ronny Petersson

D60

Kerstin Hall-Gylling

H70

Thomas Aurell

D50

Britt Muotka

H60

Carl-Gustav Gudmundsson

D22

Jessica Andersson

H50

David Ley

 

 

H22

Tobias Carlsson

 

Alla klubbmästare kommer att erhålla sin medalj på höstens årsmöte i november.

Arildsmästerskapen hade sin prisutdelning på plats med fina S:t Arild loggade produkter till pristagarna:

A-klassen

Plac

Namn

Resultat

1

Tobias Carlsson

144

2

Lennart Larsson

150

3

David Ley

153


B-klassen

Plac

Namn

Resultat

 

1

Steinar Hagfoss

145

SHCP

2

Barbro Hosch

145

 

3

Jacob Bjerkefeldt

148

 

 

C-klassen

Plac

Namn

Resultat

1

Malte Rosén Rösiö

151

2

Michael Sörensen

154

3

Gabriel Nordén

158Det verkar som att konceptet med att kombinera klubbmästerskapen med en nettotävling var omtyckt och lyckat så det kör vi vidare på till nästa år! 😊

Ett stort tack till Gustav och Co som trots årets tuffa väderförhållanden hade preppat banan till riktig tourklass. Klipphöjden hade justerats ner till 3 millimeter och efter dubbelvältning så blev det en fantastisk trevlig rull och väldigt halt på våra greener. 

Kommentarer