Bella Open lockade tjejer från hela Skåne

I söndags, direkt efter avslutad finalrond i KM, så var det bara för den nykorade klubbmästarinnan att svida om och ta på sig värdskapshatten för Bella Open. Det är andra året som klubbens Europatourspelare Isabella Ramsay, klubbens head pro Therés Larsson och S:t Arilds juniorkommitté bjuder in juniortjejer i alla åldrar att tävla i ett korthålsmästerskap på hennes hemmabana. Bella som är uppvuxen på S:t Arild Golfklubb har spelat och tränat otaliga ronder på vår fina korthålsbana och nu vill hon dela med sig och inspirera andra tjejer att ha lika kul med sin golf som hon har haft genom alla år.

Inför i år var tävlingen en del av Skånes Golfförbunds satsning Golftjej Skåne och till vår stora glädje lockades tjejer från hela Skåne till S:t Arild och vår fantastiska Lilla bana.

Tävlingen spelades i tre klasser; Open för de med upp till 11,9 i hcp, en hcp-klass för de mellan 12-36 och en ”Just for fun” klass för de med klubbhandicap. Openklassen fick knata runt Lilla banan tre varv, hcp-klassen två varv och Just for Fun spelade ett varv.

Inför tävlingen fick alla tjejer varsitt fint startkit med vattenflaska, godis och diverse golfprylar. Efter spel och fika fick spelarna ta del av det fina prisbordet som sponsrats av Bellas sponsorer Titlesit, Footjoy och S:t Arilds Golfshop.

De lyckliga vinnarna i respektive klass vann förutom de fina priserna en heldag i höst tillsammans med Bella på S:t Arild med träning, spel, lunch och inspiration. Openklassen vanns av Vilma Lundquist från Flommens GK, hcp-klassen av Emelie Skepö från Björkenäs GK och Just for Fun klassen av vår hemmaspelare Hilda Thuvesson.