Bella satte alla killar på plats och tog hem Lilla KM

I strålande solsken men med en skönt fläktande vind i sommarvärmen så avgjordes lördagen den 30 juni Lilla KM.

31 spelare hade lockats till start i årets mest tålamodsbeprövande tävling där man spelar sex varv och totalt 54 hål på Lilla banan. Som vanligt hade Gustav och Co preppat banan och vässat greenerna till en ypperlig kondition.

Upplägget för Lilla KM är fyra varv innan lunch och sedan seedas resultaten inför de två avslutande ronderna. Det blev en tight kamp hela vägen in i mål i ledarbollen som bestod av André Svensson; Isabella Ramsay, Anton Hansson och Tedh Olsson. André ledde med tre slag före Bella och sex slag före Anton och Tedh inför de avslutande 18 hålen.

Bella spurtstartade första fyra hålen med fyra raka birdies och sedan böljade ledningen fram och tillbaka mellan henne, André och Anton. En fyrputt av André på sjuans tuffa green gjorde att Bella hade två slags ledning före André och Anton inför den 54:e hålet. Trots en limmad wedge och birdie av André kunde Bella säkert tvåputta sista greenen för att ta hem segern med ett slags marginal före André och Anton. Segerscoren skrivs precis som ifjol till 155 slag (-7).

Trots ett oräkneligt antal Lilla KM starter för klubbens Europatourspelare så var det faktiskt första gången som Bella stod överst på pallen och kunde sätta alla killarna på plats! Stort grattis Bella! 

Golfkrogen sponsrade på ett mycket trevligt sätt med energidryck till samtliga deltagare och hade även satt upp tre extrapriser för dagen; närmast hål på fyran, lägsta rondresultat under hela dagen och ett pris till den som gjorde det första hole in one:t för dagen. Närmast hål vanns av Jonas Holmstedt på fina 54 cm. Bella och Anton delade lägsta rondscore på 23 slag (-4) och i år var det faktiskt ingen som lyckades lirka i den på ett slag trots att det har rullat i ett par stycken hole in one under veckans alla inspelsvarv.

 

Kommentarer