ICA Kvantum Cup finalen avgjord

I ett perfekt golfväder avgjordes i lördags ICA Kvantum Cup finalen på Höganäs Golfklubb.

32 spelare hade genom tre ICA Kvantum deltävlingar under året på Mölle, Höganäs och S:t Arild kvalificerat sig till finalen. Förstaseedade spelaren inför finalen (Hans Kindberg) ställdes mot 32:an, tvåan mot 31:an osv i matchspel över fem hål. Det var direkt utslagning efter varje match - blev det lika efter fem spelade hål så var det shoot out med närmast hål som fick avgöra.

Trots hela 21 S:t Arild spelare i startfältet så gick segern till Mölles Ulf Zettersten som besegrade den ständigt leende S:t Arildspelaren Ann-Charlott Bång i den rafflande finalen. Frank Ravn vann sina inledande tre matcher men föll i semifinalen mot Ulf och återfinns på en hedrande delad tredjeplats.

Hela upplägget kändes väldigt lyckat och självklart så kommer vi att köra nästa år igen. Eftersom det var första året så lärde vi oss mycket om upplägget och kommer att göra vissa små justeringar inför kommande år för att utveckla tävlingen ytterligare. Det var väldigt roligt att det blev en Möllespelare och en S:t Arildspelare i finalen, att det var en man och en kvinna och att det var en hög- och en låghandicapare.

Jättetack till ICA Kvantum Höganäs ägare Erik Ahlskog för den strålande idéen att skapa denna tävling som verkligen stärker gemenskapen på våra tre Kullabygdsklubbar och för din fina sponsring av fantastiska prisbord i alla tävlingar! Fler bilder och videos från finalen finner du på klubbens Instagram.