KM och Arildsmästerskapet

Nu när Golfveckan är förbi så samlar vi krafterna inför vad vi hoppas ska bli nästa golffest på klubben – KM och Arildsmästerskapet den 11-12 augusti!

Traditionellt så brukar inte KM vara den tävling på klubbarna som lockar flest deltagare vilket är riktigt synd för det är oftast då som banpersonalen har vässat banorna extra mycket. Detta tänker vi ändra på i år och komplettera den traditionella KM helgen med handicaptävlingen Arildsmästerskapet.

Tävlingshelgen är uppdelad i 15 olika klasser. Herrar och damer samt pojkar och flickor som vill vara med och slås om den åtråvärda klubbmästartiteln spelar KM klassen över tre ronder open (brutto) från backtee.

Herrar och damer som vill kunna titulera sig Arildsmästare spelar två ronder med hcp (nettoscore) från olika tees beroende på ålder. Arildsmästerskapet spelas som en nettotävling i tre klasser (A-, B-, och C-klass). Priserna kommer att delas ut efter nettoresultaten.

Klubbmästare för respektive åldersklass kommer även att koras baserat på bruttoresultatet över de två ronderna i Arildsmästerskapet.

Klubbmästerskapet
Datum: 11-12 augusti

Open-klass utan hcp från backtee, tee 63 för herrar och tee 54 för damer. 54 hål uppdelat på 36 hål lördag och 18 hål söndag.

Öppet för ALLA herrar och damer som vill mäta sig mot de klubbens bästa spelare och få möjlighet att utnämnas till klubbmästare herr, klubbmästare dam, klubbmästare junior kille och klubbmästare junior tjej.

Arildmästerskapet
Datum: 11-12 augusti

Nettotävling i tre klasser; A-klass, B-klass och C-klass.
36 hål med 18 hål lördag och 18 hål söndag.
Spelform slagspel med hcp. Priserna delas ut efter nettoscorer i respektive klass.

Bästa spelare brutto i respektive ålderskategori utnämns till klubbmästare för:

H22 – tee 58

H50 – tee 58

H60 – tee 54

H70 – tee 54

H75 – tee 49

H80 – tee 49

D22 – tee 49

D50 – tee 49

D60 – tee 49

D70 – tee 49

Inget minimiantal per klass för att klubbmästare per ålderskategori ska koras!

>> Anmälan görs via Min Golf – senaste den 8 augusti 12.00

Hoppas att du har lust och möjlighet att vara med – varmt välkommen!