Olles Gubbar 2017

Under årets gång har S:t Arild i årets serie pendlat mellan en 2:a plats och en 4:e plats. Inför årets sista tävling som gick av stapeln den 5/10 på Äppelgården låg Arild på 2:a plats med Vasatorp på en ganska ohotad 1:a plats. Men mellan 2:an och 5:an i serien skiljde det bara några ynka slag. Spänningen var därför stor om vi skulle kunna hålla kvar placeringen.

Tyvärr var inte vädrets makter med oss inför årets avgörande tävlingsdag.  Båstad drabbades av ett skyfall på natten och tidig morgon, vilket resulterade  i att banan stod under vatten med vattendränkta greener klockan 0800 . Spelförbud!

Tävlingsledningen löste problemet när alla spelare kunde acceptera start 1230 då man räknade med att spelförbudet upphörde och banan blev spelbar. Den i vanliga fall efterföljande middagen förlades istället till kl.1130 och tävlingen genomfördes därpå till allas förnöjelse..

Våra grabbar, med Kent Gustavsson på en andra plats , skötte sig bra och vi kunde för dagen knipa en 2:a plats. Det resulterade i totalplacering nr 2 för året, vilket får anses utmärkt. På platserna strax bakom kom Söderåsen, Båstad och Bjäre.

Hans Görtz/NH

Kommentarer