Seniorgolf 2017

Herrseniorerna och sommarsäsongen

Herrkommittens program för säsongen är ambitiöst och innehåller många aktiviteter. S:t Arild firar ju 30-årsjubileum i år med särskilt program. Dessutom inträffar Golfens dag. Den äger rum den 20 maj. Då förekommer många begivenheter och herrkommitten bidrar med ett inslag vid tillfället. Andra aktiviteter är följande:

Seniorgolfens sommarserie

Än så länge gäller vintergolfen men den 11 april rullar årets sommarserie igång och pågår fram till 31oktober. Första tävlingen sker på Lydinge GK.

Tävling går varje tisdag ( några gånger måndagar ) utom under juli månad då golfveckan och andra aktiviteter tar plats på banan. Sommarserien spelas som slaggolf och den som har de tio bästa rondresultaten under perioden blir segrare i sommargolfen. Tävlingen spelas i två klasser och är öppen för herrar med åldern 45+.

S:t Arild Cup

S:t Arild Cup, som genomförs varje år i början av säsongen, är en tävling som gäller matchspel i bästboll, foursome greensome och singel. Ryder Cup är förebilden så S:t Arild Cup är en lagtävling, en tävling mellan Palnatokes Mannar och Kullamannens Pågar. Lagen består av vardera 12 spelare, alltså de 24 spelarna med de bästa placeringarna i sommarserien under föregående år. Laguttagning sker genom herrkommittens försorg och tävlingen äger rum 31 maj till 28 juni.

Klubbmöten mot Jönköping och Mölle

Redan den 25 april kommer förväntansfulla spelare från Jönköping GK ( där snön kanske knappt smält ) till Arild för årets första klubbmatch. Returmötet i Jönköping sker den 19 september. Den traditionella matchen mellan Mölles och Arilds herrseniorer äger först rum i Arild den 15 augusti och sedan på Mölle 13 september. ArIld brukar klara sig bra i dessa duster.

Skånes golfförbunds seriegolf 2017

I Arild har vi 10 herrlag, från H22 till H80 i seriegolfen. Hemmamatcher inträffar från maj till augusti. H70 och H50 spelar på S:t Arild 4 maj, H80 och H60 spelar 15 juni, H75, H60 och H22 spelar 17 augusti och slutligen H75 1 och H60 2 den 31 augusti.

Utflykter till andra klubbar

Varje år arrangeras utflykter till andra klubbar för spel på deras banor. I år börjar vi på Lydinge GK den 11 april och fortsätter på Söderåsen GK 23 maj och Öresund GK besöker vi 11 och 17 juli. Dessa speltillfällen ingår i sommarserien.

Tvåmannascrammble

Som ett uppfriskande avbrott i sommarserien kommer tisdagen den 5 september då vi spelar tvåmannascramble.

Olles Gubbagolf

Ett viktigt inslag i säsong är Olles Gubbagolf. Arild har ett lag med i denna serie som spelas av 10 golfklubbar i nordvästra Skåne ( t ex Mölle, Vasatorp, Torekov ). 8 man i laget och ingen har lägre hcp än 16, vilket betyder att även spelare med lite högre hcp får vara med och tävla. Serien börjar i mars och avslutas i oktober.

S:t Arilds Jubileumsgolf

I år kommer tävlingen som förr hette Fjälastorparen och brukar spelas i augusti/september att ha namnet S:t Arilds Jubileumsgolf och den bjuder in damer 40+ och herrar 50+ i Skåne till spel den 1 juli.

Som synes en välmatad säsong!

Herrkommitten/NH