Seriespel Hösten

Ruskigt väder - inställt spel!!

Den 13 - 14  september öste regnet stundtals ner över Skåne och många golfbanor, bl a Söderåsen, Rya och Mölle ställde in allt spel .

Den 14 september blev det inget seriespel för H60 lag 1 och lag 2 liksom för  H75 lag 1 och lag 2. Nytt datum är 28/9 för H60 1 och H75 2 på Söderåsen och den 25/9 spelar H60 2 på Mölle och H75 1 på Rya.

Bara H60 lag 3 och H80 kunde genomföra sina matcher. I skapligt väder på Sönnertorp kämpade H60 lag 3, div4, och lagledaren Kenneth Klang skickade följande optimistiska rapport:

Så var även H60 lag 3 slutspelat för säsong 2017.

På Sönnetorps regntunga bana dock under solsken spelade H60 lag 3 sin sista match för året.

Vi lyckades utöka avståndet till Ljungbyhed och hamnade totalt på en 4:e plats.

Grabbarnas insats räckte även till en 3:e plats på Sönnertorp där vi för första gången

lyckades att lägga inte bara Ljungbyhed utan  även Ängelholm bakom oss.

Lagets spjutspets Frank levererade som vanligt med 91 brutto, övriga som räknades var Benny, Kenneth och Håkan.

Rya sopade banan med samtliga och tog bruttoplats 1-5 och 6:e mannen kom på 8:e plats.

Rya tog även totalsegern med 99 slag före Hinton och 155 slag för Ängelholm.

Som stolt lagkapten tackar jag samtliga spelare i lag 3 för en fin och positiv insats och ser fram emot en ny säsong.”

H80, div 1, hade däremot en regnig och svår dag på Örestad och lyckades inte inte häva sig upp på slutgiltig fjärde plats i serien och undvika nedflyttning till div 2. För dagen spelade lag Bedinge bäst med 268 slag, följt av Båstad 271, Örestad 278 och Trelleborg 279.

Den duktige irländaren Michael Lynch, Bedingen, 77 brutto, slutade högst på pallen. Bäst i Arild -   Ingemar Axelsson, Carl-Axel Hernström och Kent Gustavsson, vilka tillsammans fick ihop 293 slag, ett slag mer än Barsebäck. Gösta Sanden, Bertil Nordström och Bo Börjesson kämpade bra i ruskvädret.

Total seriesegrare blev Båstad 1612 slag med Örestad  21 slag och Bedinge 23 slag efter.  Barsebäck och Trelleborg klarade sig med 73 slag efter segraren men Barsebäck dömdes till fjärde plats i serien. S:t Arild slutade på sjätte plats, 77 slag efter Båstad.

Hela laget H80 S:t Arild kommer igen nästa år! Den norrländske ”stå-upparen” Ronny Eriksson säger: ”Det är aldrig för sent att ge upp!”

NH