SILVER OCH BRONS I HERRARNAS SERIESPEL

Silver och brons i seriespelet!

Det uppskjutna seriespelet den 14 september färdigspelades delvis den 25 september. Två lag genomförde sin sista omgång.

På Rya gjorde H75 upp i div 2 och där deltog S:t Arilds lag 1. Anders Ihrsén, tredje bäst i laget idag, berättar om sol och kanonväder om än med hård vind och fortfarande lite blött på vissa delar av banan men förvånansvärt snabba greener. Laget slutade på tredje plats med 361 slag, efter Barsebäck 353 och Rya 354. Förutom Anders spelade Göran Lengqvist, för dagen brutto trea, 84 slag, och Ulf Johansson, 87 slag, samt Ronny Petertsson och Bertil Westerdahl. Tillsammans fick de fyra först nämnda ihop 361 slag. Slutplaceringen i serien för S:t Arilds H75 lag 2 blev en andra plats. Barsebäck segrade på 2058 slag med S:t Arild på andra plats 72 slag efter - en fin silverplats, bra kämpat!

Det andra laget att vara i elden var H60 lag 2 i div 4. På ett livfullt sätt rapporterar lagledaren, Anders Påhlman, om spelet på Mölle:

” på blöta banor blev S:t Arilds lag 2 tvåa strax efter hemmalaget och klart före de övriga lagen. Banan var trögputtad och bäst i laget var Peter K Andersson och Peder Jönsson tätt följd av Leif Erlandsson och siste som räknades i laget var Anders Påhlman.” Peter K blev netto etta ( 76 slag )och Peder netto trea ( 77 slag ) och fick priser för detta. Lagledaren uttrycker sin sympati för Olle Magneklint: ”Synd om Olle Magneklint liksom de övriga i hans boll som blev diskade efter att spela hål två från fel tee, annars hade han blivit brutto trea på 86. Laget klättrade efter dagens övning till en slutlig tredje plats i tabellen, vilket lagledaren kommenterade som att det alltid är bra att komma på övre halvan när tabellen avslutas. Slutställningen blev: Mölle 2140 slag, Allerum  2178, S:t Arild 2212, Woodlands 2232, Lydinge 2273 och Höganäs 2358.”

En bronspeng för H60 lag 2 - bra spelat!

NH

Lag H 60 guldmedalj

Söderåsens bana var inte spelbar den 14 september efter dygn av dåligt väder men där fick den 28 september både H60 lag 1, div 3 och H75 lag 2, div 4, spela färdigt för året. Banan rapporteras i det stora hela ha torkat upp men lägesförbättring gällde, inget gratisrull på bollarna och greenerna var snabba. Vissa spelare klagade över vätan i semiruff och ruff. Även den för dagen starka vinden ställde till de för en del. Kanske främst spelare i H75 hade bekymmer.

Först H75

Från lagledningen för H75 lag 2, kaptenerna Hans Hertl och Sven B Hansson, som styrt sitt skepp med fasta händer under resans gång, anländer en demokratiskt anslagen rapport. Här följer ett mycket begränsat urval av reflektioner hämtade från deras rapport:

” Vi har alltså lyckats från första till sista omgången hålla undan för de andra lagen i kampen om den åtråvärda sista placeringen i Div 4.

Snygga treputtar och eleganta fyrputtar samt ett antal missade inspel och utslag fick till slut sin välförtjänta belöning.

Jag kommer inte att nämna några namn i sann demokratisk anda, men ledningsgruppen, som vi alla delade på i jämlikhetens namn måste ändå få en eloge. Tappert stannade alltid någon av oss kvar för att utstå omgivningens illa dolda förtjusning. Vill tom minnas att någon erhöll ett pris.

Nu är det emellertid slut för säsongen och jag hoppas för klubbens goda ryktes skull det inte blir fler laguppställningar

typ Lag 2.

Kul var det i alla fall.

Hans Hertl och Sven B. Hansson

Lagledare”

Var inte orolig kapten! Det goda ryktet bara förstärks av dessa gemytliga ambassadörer. Klubben bör skicka ut dem igen. Det lockar andra glada gubbar till kön för nya medlemskap nästa år. Vi ska därför komma ihåg att Ingvar Lindroth, Kjell Lundqvist, Bo Bermhagen och Hans Ljungström också hade kul i detta lag.

Sedan H60

I H60 spelade Anders Gylling och Lennart Larsson allra bäst. Anders började visserligen med en dubbelbogey på hål 1 men reparerade med birdie på hål 5 och klarade första nio på 42 slag och kunde knyta ihop det hela med 39 slag sista nio - 81 slag totalt. Lennart, nästan lika bra, hade 42 slag på första nio och 41 på sista nio, alltså 83 slag i scorekortet.

S:t Arild lade beslag på både första och andra plats i bruttotävlingen men Anders hade inte tid att vänta på prisutdelningen och sitt första pris pga styrelsemöte någonstans. Så Lennart fick ensam sola sig i glansen från medaljerna. Laginsatsen fullbordades genom Calle Gudmundsson och Dan Olsson, båda 87 slag och detta gav totalt 338 slag för laget, i vilket ingår också Hans Kindberg och Lars Meltzer. Vinst alltså även i lagtävlingen på Söderåsen, vars eget lag kom tvåa denna dag, 346 slag. Torekov tog tredje plats, 355 och Allerum fjärde, 356 slag.

I den slutgiltiga tabellen, efter sex omgångar, grep S:t Arild H60 lag 1 ett stadigt tag om första platsen i div 3NV, eller guldmedaljen om man så vill. Laget har i någon deltävling aldrig varit sämre än trea. Åkagården och Allerum framstår som de svåraste konkurrenterna och de slutade i tabellen 32 respektive 42 slag bakom vinnaren.

För att spänna bågen ytterligare ett snäpp har hela laget deltagit i Senior DM för H60, en 18-håls slagtävling, scratch, som arrangerades på PGA National Sweden den 30 september. Strängen brast inte men pilarna träffade inte mitt i prick. Bäst lyckades Dan Olsson och Calle Gudmundsson, 9:e resp 15:e plats. Alla fullföljde i den starka vinden en krävande tävling.

Grattis till segern i div 3 för skåneseniorer H60!

NH