Wow vilken vecka - SM, Golfvecka och Lilla KM

Som du kunnat läsa i förra inlägget under våra nyheter så blev SM Två Generationer Mixed och Mor & Dotter ett fantastisk framgång för klubben och en fin möjlighet att visa upp vår underbara bana. >>Läs mer om SM

Eftersom SM-veckan alltid ligger vecka 28 så krockar den tyvärr med vår Golfvecka. Vi valde därför att göra en kortare version i år och istället lägga in fler klubbtävlingar under andra delar av säsongen så att vi ändå kommer upp i samma antal tävlingar som vi brukar.

Första tävlingen i Golfveckan var Rusthållaren sponsrad av vårt fina samarbetshotell Rusthållargården nere i Arild. 64 lag, dvs 128 spelare, kom till start i denna tvåmanna bästboll som spelades som en slaggolftävling i en klass. Med en stimp på över 12 från SM dagen innan så var det många som hade problem med de blixtsnabba greenerna. Laget som lyckades behärska puttningen bäst och förmodligen är vana vid snabba greener var Lena och Per Apelgren från Vidbynäs och Ullna Golfklubb som gick runt på 67 slag netto. Som vid de flesta klubbtävlingar så är det ofta tight i toppen. Hela fem lag landade på 68 netto och hcp fick särskilja placeringarna vilket gav Camilla Rygaard-Knutsson från Ale GK och Eva Börjesson från S:t Jörgen GK andraplatsen. På tredjeplats med samma resultat fast två slag mer i hcp kom hemmaspelarna Hans och Lena Kindberg. >> Resultatlista Rusthållaren 2019

Nästa tävling var Arildslaget by Per i Viken. Eftersom det var singeltävling så lockades inte lika många deltagare till start utan här fick vi nöja oss med 65 spelare som gjorde upp i tre klasser. A-klassen som spelade slagspel vanns övertygande av Tobias Carlsson som med sitt fina spel på ett över par brutto noterades för 67 slag netto och en seger med fem slags marginal. Tvåa i A-klassen kom en annan hemmaspelare; Thomas Lundblad på 72 slag och trea, ytterligare två slag bakom hittar vi Michael Bäckegren från Vallda Golf & Country Club. Även i B-klassen som spelade som en slaggolf segrade en hemmaspelare genom Janos Fügedi på 70 slag netto. Tvåa på 71 slag kom Forsgårdens Johnny Svensson, ett slag före S:t Arilds Frank Ravn och Jakob Bjerkefeldt. Segern i C-klassen togs hem av tävlingskommitténs ordförande Yvonne Tilly Karlsson på 35 poäng. Med samma resultat fast två slag mer i hcp hittar vi Mölles Ebba Wachtmeister på andraplats och på tredjeplats med 32 poäng finner vi S:t Arilds Bodil Persson.

>> Resultat Arildslaget by Per i Viken

Sist ut i årets förkortade Golfvecka var våra krögare Jonas och Chalinwalay Paradis tävling Köksmästaren. Trots dubbelstart på alla hål och max 144 deltagare så var tävlingen fulltecknad med en gedigen reservlista. Tävlingen spelades som en tvåmanna scramble poängbogey vilket brukar båda för låga scorer och så även i år. Lag Kristine och Magnus Hagelsteen från Ekholmsnäs och Lunds Akademiska gick runt banan på finfina 50 poäng och tog hem segern med tre slags marginal till ett koppel av spelare. Från andra plats ner 24:e plats skiljde bara fyra poäng i årets mycket jämna upplaga. Två hemmalag landade på 47 poäng där bröderna Mathias och Niklas Ewaldh knep andra platsen på lägre hcp före Anita Bohlin och Frank Ravn.

>> Resultat Köksmästaren 2019

Den härliga tävlingsveckan avslutades igår (söndag) med Lilla KM på vår underbara korthålsbana. För många medlemmar så är detta en av årets höjdpunkter. Sex varv, 54 hål, ska avverkas innan vi kan kora den spelare i klubben som har vassast närspel. Tyvärr var fjolårets segrare Isabella Ramsay lite krasslig och drog på morgonen sig ur tävlingen för att spara sig för veckans Lag-SM på Barsebäck. Även de två senaste årens tvåa André Svensson är skadad vilket gjorde att han missade sitt första Lilla KM någonsin och gjorde det extra tufft för övriga i startfältet att sätta stop för årets överlägsna segrare Anton Hansson. Anton som har sprungit runt på Lilla banan sedan han lärde sig gå kan var enda linje på de såphala greenerna och tog hem klubbmästerskapet på fantastiska 14 under par. Tvåa på -5 kom Sebastian Lundberg och ytterligare sex slag bakom på delas tredjeplats hittar vi Peter Larsson och Jens Eriksson. Hatten av för riktigt fint spel Anton men framförallt för initiativet att hålla ett ljus brinnande på första tee under hela tävlingen i Gert Karlssons minne.

>> Resultat Lilla KM 2019

Vår medlem, formgivare och konstnär, Pia Eldin Lindstén som målade en vacker tavla med golfmotiv som pris till den förste spelaren som gjorde hole in one under SM valde att skänka vidare tavlan till den första som gjorde hole in one under Lilla KM eftersom ingen lyckades pricka rätt under SM-dagarna.

Det tog 53 hål innan Tobias Carlsson hittade rätt på hål 8 under sista varvet - stort grattis Tobias till din andra hole in one i Lilla KM på tre år!