Ytterst jämt i årets Gåsagolf

Man brukar ju prata om hur viktigt läget är för olika verksamheter och igår kunde vi konstatera att S:t Arilds läge på rätt sida av Skälderviken var helt avgörande för att årets sista klubbtävling skulle kunna genomföras. På andra sidan, bara 2 mil fågelvägen, låg den snö som med fel läge hade kunnat sätta käppar i hjulet för vår traditionsenliga Gåsagolf.

Nu är det ju inte så att det rådde medelhavsklimat på Kullabygden direkt utan det var en ganska bitig vind som gjorde det extra utmanande för årets 98 gåsagolfsdeltagare. Men, har man trevligt sällskap och spelar en spelform som bästboll där man spelar sin egen boll hela vägen så håller man värmen rätt så bra ändå.

Precis som vid många andra tävlingar i år så var det återigen ytterst jämt i resultatlistan med hela 12 lag inom tre poäng. Trots ett gemensamt handicap på -6 (!) så lyckades klubbens två tourspelare; Isabella Ramsay och André Svensson, efter sju birdies och en eagle skrapa ihop 41 poäng och ta hem året seger.

Endast ett slag bakom på 40 poäng hittar vi ett koppel med fem lag där spelhandicapet fick särskilja placeringarna. Gästerna Anton Milemo från Trelleborg och Christoffer Widéen från Barsebäck knep andraplatsen med ett gemensamt hcp på 8 slag. Trea med 20 i hcp hittar vi de trogna gåsjägarna Lars Meltzer och Lennart Larsson.

Efter målgång bjöd tävlingskommittén på grillad korv och välbehövligt värmande kaffe.

Vi tackar Tunneberga Gästgifveri för det fina prisbordet och alla deltagare för en riktigt rolig tävling. Per-Axel Svalander har gjort ett trevligt inlägg om tävlingen på Facebook och där kan du även ta del av lite fler bilder från dagen.

>> Resultatlista Gåsagolfen 2018