PADEL

Utöver våra två golfbanor erbjuder vi på S:t Arild spel på våra två nya padelbanor, Skäret och Nabben. Padelbanorna ligger i direkt anslutning till parkering, klubbhus, omklädningsrum och restaurang vilket gör de väldigt lättillgängliga.

Tidsbokning

Bokningar gör du via MATCHi.se (läs mer nedan) och du behöver inte vara medlem för att spela på våra padelbanor.

  1. Ladda ner appen MATCHi eller gå in på Matchi.se och skapa ett konto.
  2. Sök efter S:t Arilds Golfklubb, välj bana, önskad tid, lägg till spelare och gå vidare till betalning.
  3. Lägg in kreditkortsuppgifter och genomför betalningen.
  4. Bokningen är klar och en bokningsbekräftelse skickas till dig.


Medlemskap

Vid bokning erhåller du som medlem i S:t Arild Golfklubb rabatt på ditt padelspel. För att få del av medlemsrabatten måste du ha ett konto på MATCHi och bli medlem i S:t Arild Padel. Medlemskap i S:t Arild Padel får du genom att ansöka om detta via din egen MATCHisida eller via länken https://www.matchi.se/facilities/membership/starild 

Vänligen obeservera att ett medlemskap i golfklubben ger dig rabatt på padel och fritt spel på vår korthålsbana. För att spela på 18-hålsbanan krävs grönt kort. Är du intresserad av att ta grönt kort så läs gärna mer under: http://www.starild.se/se/nyborjarpaket 


Belysning och bokningsbara tider

På S:t Arild har vi två utomhusbanor med belysning vilket gör att du även kan spela när mörkret har lagt sig. Båda banorna kommer att vara öppna året runt så länge vädret tillåter och bokningsbara tider kommer att finnas mellan 05.00-23.00 alla dagar.


 

Vad kostar det att spela padel på S:t Arild?

På S:t Arild tillämpar vi differentierade priser mellan 100-220kr
Du ser priset när du klickar på resp tid i matchi.

Avbokning med återbetalning kan göras fram till tre timmar innan bokad tid. Därefter görs ingen återbetalning.


Rack och bollar

Är det första gången du spelar padel eller ännu inte införskaffat padelrack och bollar finns det i vår golfshop. Padelrack kan du hyra och bollar finns att köpa då shopen är öppen.
Om du ska spela på en tid då golfshopen inte är öppen, vänligen skicka ett mail och meddela oss att ni behöver låna rack eller köpa bollar så kommer vi överens om en bra lösning. 


 

Regler

  • Padel spelas oftast som dubbel med fyra spelare. Det finns även singelbanor men våra två banor är avsedda för dubbelspel.
  • Poängräkningen är samma som i tennis – 15/30/40/fördel/game/set/match (en match består av tre eller fem set). Setvinst = sex vunna game. 6-6 = tiebreak (först till sju vunna poäng men du måste vinna med två bollars marginal i tiebreak, ett set kan t.ex. sluta 7-3, 7-5 eller 10-8).
  • Du servar genom att först studsa bollen i marken bakom egen serveruta och därefter slå över den diagonalt till servrutan på andra sidan nätet. Bollen får efter serv studsa i glasvägg men inte i gallret och precis som i tennis har du två servar. Serven ska alltid slås underhands och bollen ska slås i eller under midjehöjd.
  • När bollen servats rätt och är i spel är hela banan spelplanen och du får slå volley, halvvolley eller returnera bollen efter det att den har studsat på någon av sidoväggarna eller i den glasade bakväggen. Det är även tillåtet att valla bollen i glasväggarna på din egen planhalva när du returnerar den, så som man gör i squash. Bollen får inte slås direkt i väggarna på motståndarnas planhalva, alltså först i marken är det som gäller.

Medlemsinfo för reducerat spel på Padel

Priset för Padel kalkyleras på fyra spelare, vilket innebär att du som medlem får rabatt på din del av bokningskostnaden men icke-medlemmar behöver betala icke-medlemspris.

När du gör en bokning på våra Padelbanor via MATCHi så kan du välja att lägga till spelare i bokningen. Detta är inget måste men det krävs för att rabatten ska kicka in för de andra spelarna som ska vara med (om de också är medlemmar).

När du bokar en tid så får du upp fältet "Lägg till spelare", tryck på denna och skriv in email-adressen till den ytterligare medlemmen som ska vara med och spela. När du skrivit in den och på webben tryckt utanför rutan eller i appen trycker "Enter" så kommer du se att priset förändras. Självklart behöver den ytterligare medlemmen också ha registrerat sig som Padelmedlem på MATCHi för att rabatten ska gälla.

Viktigt också att ni lägger till den ytterligare medlemmen vid bokningstillfället, detta går inte att utföra efter att bokningen gjorts om ni inte väljer att avboka tiden och boka om den. Om det skulle vara så att ni lägger till en medlem vid bokningstillfället och att denna spelare sedan byts ut mot en icke-medlem så behöver icke-medlemmen betala mellanskillnaden på plats i receptionen.

Glöm inte att skapa en MATCHi profil om du inte redan har en, och sedan ansöka om medlemskap på vår sida på MATCHi eller via denna direktlänk: https://www.matchi.se/facilities/membership/starild

Vi godkänner medlemskapsförfrågningar manuellt vilket innebär att det kan dröja lite grann innan du är registrerad medlem på vår MATCHi sida. Vi strävar alltid åt att försöka godkänna så snabbt som möjligt så klart.


 

PADELINSTRUKTION

Öppet hus

Välkommen till Öppet hus och testa på padel. För dig som är nyfiken på padel finns våra tränare på plats vid två olika tillfällen och ger lite tips och trix samt förklarar hur spelet går till. Det är drop in under 2 timmar, ingen anmälan krävs. Padelrack och bollar finns på plats för att låna gratis under öppet hus, välkommen att testa på.  

Öppet hus omg 1. Söndag 4/7 12:00 - 14:00. 
Pris: Gratis 

Öppet hus omg 2. Söndag 25/7 15:00-17:00.
Pris: Gratis


Juniorträning
Klubben erbjuder veckovis padelträning för alla juniormedlemmar i S:t Arild Golfklubb i åldern 9-18 år. Ingen förkunskap krävs, rack och bollar finns att låna på plats. Träningen är gratis!  

V 26 Ons-Fre  

Grupp 1. 10:00-11:00

Grupp 2. 11:00-12:00 

V 27 Mån-Ons

Grupp 1. 10:00-11:00

Grupp 2. 11:00-12:00 

V 30 Mån-Ons

Grupp 1. 10:00-11:00

Grupp 2. 11:00-12:00 

V 31 Mån-Ons

Grupp 1. 10:00-11:00

Grupp 2. 11:00-12:00 


Anmälan görs via mail till padelcoach@starild.se.  

Det går att anmäla sig till max två veckor per junior.  

Träningen är en timme per dag mellan kl. 10:00-11:00 eller 11:00-12:00 beroende på vilken grupp. Först till kvarn gäller och ange vilken eller vilka veckor du önskar delta i vid anmälan samt namn och ålder. 

Pris: Gratis  


Golf & Padel läger junior 8-14 år  

Anmäl dig till sommarens roligaste läger. Under tre dagar blir det fokus på spel i både golf och padel. De första dagarna varieras golfspel på klubbens fina korthålsbana med padel på våra padelbanor. Klubbens tre padeltränare som alla är duktiga och erfarna golfare kommer gå igenom grunderna för svingen i golf och puttning samt säkerhet för spel på korthålsbanan. Inom Padel får du lära dig grundslagen samt och reglerna för spelet.  

Sista dagen avslutas med lekar och tävlingar i både golf och padel, lunch ingår alla dagar. Öppet för alla barn och ungdomar mellan 8-14 år. Du behöver inte vara medlem i S:t Arild Golfklubb för att anmäla och delta i lägret. Golfklubbor, padelrack och annan utrustning finns att låna på plats.  

Vi arrangera två stycken Golf &  Padel läger i sommar:
Läger V 28 Mån-Ons  09:00-15:00 (lunch ingår)  
Läger V 29 Mån-Ons  09:00-15:00 (lunch ingår) 

Anmäl till ett läger eller till båda, vi delar in grupperna efter ålder och erfarenhet i både golf och Padel men ingen förkunskap krävs för att vara med.  
Anmälan görs via https://www.svenskalag.se/starildgk/sida/51689/anmalan-till-lager 

Vid frågor maila till padelcoach@starild.se  

Pris: 995kr


Nybörjarkurs 60 min 

En introduktionskurs där du får lära dig spelets regler och grundrörelsen till olika typer av slag. 

Anmälan görs via mail till padelcoach@starild.se där du sedan bokar in din tid med någon av klubbens tränare när det passar dig.  

1-4 pers per bokning, priset är det samma oavsett antal personer. 

Pris: 500 kr


Privatlektion 60 min 

En lektion för dig som vill lära dig padel på en högre nivå. Beroende på din nivå kommer vi att anpassa träningarna för just dig. Anmälan görs via mail till padelcoach@starild.se där du sedan bokar in din tid med någon av klubbens tränare när det passar dig.  

1-4 pers per bokning, priset är det samma oavsett antal personer.  

Pris: 500 kr   


Padel turnering  

Anmäl dig själv eller ditt 2-manna lag till S:t Arilds Padelturnering. 

Anmäler du dig som singelspelare lottar vi dig ihop med en annan singelspelare som du bildar lag med, förutsatt att det är jämt antal singelanmälningar. Det kommer finns två klasser anpassade efter spelnivå. 

Padelturnering Klass: Nybörjare   
Padelturnering Klass: Erfaren   

Turneringen avslutas med prisutdelning och fina priser till lag 1 och 2 i båda klasserna. 

Mer information samt tid och anmälan kommer inom kort! 


 
INSTRUKTÖRER

Våra tre padeltränare som ni kommer träffa under sommaren är alla juniormedlemar i S:t Arild Golfklubb och även duktiga golfare.  

Herman Lindfors 

Jag är 18 år gammal och ser fram emot att jobba med padeln på S:t Arild. Jag har själv spelat padel i ungefär 3 år och kommer finnas tillgänglig för bokning av kurser, juniorträning och sommarläger denna sommar 2021. 

padelcoach@starild.se 

Astrid Werner 
Jag fyller 18 år i juli. Bor i Arild på sommaren.  Har precis avslutat andra året på Danderyds gymnasium - Internationell ekonomi med inriktning Padel. Jag Spelar padel fyra gånger i veckan. 

padelcoach@starild.se

Otto Dimming 

Jag är 16 år och bor i Stockholm men om somrarna i Svanshall. Jag har tidigare erfarenhet som padeltränare samt tränare för barn och ungdomar i även andra sporter.  

padelcoach@starild.se 

 

Varmt välkommen till S:t Arild Padel!