ICA KVANTUM CUP 2020

ICA Kvantum Cup är det samlade namnet för ett tävlingssamarbete mellan klubbarna Höganäs GK, Mölle GK och S:t Arild GK där ICA Kvantum i Höganäs är huvudsponsor. ICA Kvantum Cup omfattar tre tävlingar, en på vardera klubb plus ett finalspel.

De aktuella tävlingarna är:

7 juli - ICA Kvantumslaget, S:t Arild GK – Singeltävling
15 augusti - ICA Kvantumslaget, Mölle GK – Partävling
5 september - ICA Kvantumslaget, Höganäs GK – Partävling

12 september - ICA Kvantumslaget FINAL, Höganäs GK - Singeltävling, matchspel

Eftersom det är två partävlingar och en singeltävling, baseras slutresultatet på placering vid resp. tävling. T.ex. vid första tävlingen kommer laget på plats 4, d.v.s. båda spelarna har resultat 4. Andra tävlingen kommer spelaren på 18 plats och på sista tävlingen på 9 plats. Spelarens resultat efter 3 tävlingar blir 4+18+9=31. Kan man inte delta på alla tre tävlingarna så erhåller man samma placering som laget/spelaren som kommer sist, d.v.s. man har ändå möjlighet att kvalificera sig till finalen.Finalspel
Finalen spelas på Höganäs Golfklubb lördagen den 12/9.

De 32 spelare som har bästa resultat efter tre tävlingar går till finalspel. Anmälan till finalen kommer att krävas och de kvalificerade spelarna kommer att kontaktas via mail. Tackar man nej, så går platsen vidare till placering 33 osv.

Finalen avgörs med matchspel över 5 hål (hål 1-4 + hål 9). Det är direkt utslagning vid förlust av matchen medan vinnaren går vidare till nästa omgång.
Ordinarie matchspelsregler gäller och matcherna spelas med hcp. Seedningen för matchspelet görs genom att 1:an möter 32:an, 2:an möter 31:an osv.


Målet med ICA Kvantum Cup är att arrangera tävlingar med festlig inramning för att på så sätt locka nya deltagare till tävlingar
och samtidigt locka fler till golfen. 

 

Aktuell ställning efter två omgångar