PETER LARSSON

Peter Larsson - PGA Professional, VD och Sportchef
Efter studier på Svenska Golfförbundets talangsatsning "Svenska Golfskolan" i Spanien 1995-1996 så valde jag att bli proffs inför säsongen 1996. Ambitionen var precis som för många andra att lyckas på de stora tourerna men en axel ur led under en fotbollsmatch satte stopp för tävlingsspel under hela 1997 och istället började jag jobba som assisterande pro på min hemmaklubb Ängelholms Golfklubb. Året efter tog jag över som head pro och drev under 10 år shop, range och lektionsverksamheten på Ängelholms GK.

Under tiden på Ängelholms Golfklubb var jag ansvarig talangtränare i Skånes Golfförbund, satt som sekreterare och ordförande PGA Syd och i styrelsen för PGA of Sweden. Jag jobbade ett antal år med två spelare som ingick i landslaget och fick möjlighet att vara assisterande coach vid två landslagsläger.

Efter två år som säljare på TaylorMade adidas Golf med ansvar för västra Sverige började jag jobba som Head of Operations på PGA Sweden National och min roll övergick mer åt det adminstrativa ledningshållet. Efter sju års pendlande från Ängelholm till Malmö så blev jag erbjuden tjänsten som Operations Manager på Vasatorps Golfklubb som efter några månader utvecklades till att jag tog över som klubbchef och VD. Jag jobbade på Vasatorps Golfklubb under två år fram till april 2018 när jag började som Sportchef och VD på S:t Arild Golfklubb.

Jag är utbildad PGA Golf Professional och certifierad klubbchef genom IHM Business School.  

Genom min roll som både VD och Sportchef så ges jag möjlighet att få jobba med golfinstruktion igen vilket jag verkligen har saknat sedan tiden på Ängelholm. Under högsäsongen kommer jag att avlasta våra pros med lektioner, kurser och elitträning i den mån jag har möjlighet.


Varmt välkommen att utveckla ditt spel med oss på S:t Arilds Golfakademi!

Kontaktuppgifter:
peter.larsson@starild.se
0708-584227