GÄSTINFORMATION

Oavsett om du är medlem, partner eller gäst så är du varmt välkommen till S:t Arild Golfklubb. Stora banan är öppen för alla med Gröntkort och hcp medan vår korthålsbana även är öppen som pay and play.

Vår slogan "DIN GOLF, VÅR PASSION" stämmer mycket väl in på vår serviceintriktade personal som kommer att göra allt för att ditt besök och din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Vår målsättning är att du ska lämna S:t Arild med ett leende och ett sug att snart komma tillbaka igen. 

Nedan hittar du svar på några vanliga frågor om vad som gäller vid gästspel på S:t Arild.

Undrar du över något annat så tveka inte att kontakta vår shop och reception på 042-34 68 60 eller golf@starild.se så hjälper vi dig gärna! 

Anmäl din ankomst - digitalt eller i receptionen

Senast 20 minuter före bokad starttid måste alla spelare ankomst registrera sig. Detta görs antingen i receptionen, golfterminalen i foajén eller digitalt via någon av de bokningsappar som finns att ladda ner. Ej ankomstregistrerad rond räknas som "no show" och debiteras, läs mer nedan.

Sammanslagning av bollar

Receptionen äger rätt, när det är högt tryck, att sätta ihop 2-bollar till 4-bollar för att frigöra tider och skapa ett jämnare flyt på banan.
Vi flyttar aldrig till en tidigare tid utan att meddela och aldrig senare än 20 minuter utan att meddela. 
 

Om du får förhinder att spela

Om du får förhinder att spela, ber vi dig avboka din tid snarast möjligt och senast två timmar före utsatt starttid.
Du kan själv avboka din starttid via Min Golf eller genom att ringa recpetionen på 042-34 68 60. 
 

No Show

Avbokning av starttid skall ske senast två timmar innan start om spelaren inte avser att utnyttja den, annars debiteras och faktureras varje medlem 200:- och gäst full greenfee. Spelaren är själv ansvarig för att bokningen avbokas i tid via receptionen på 042-34 68 60 eller via Min Golf. 

Ankomst regitrering måste ske via reception, golfterminalen eller någon av bokningsapparna som finns på marknaden.   

Öppettider klubbhus och reception

Klubbhuset har tidlås och de aktuella öppettider finner du på skylten vid entrén och här på hemsidan under "Våra öppettider"

 

Bokningsregler

Starttider är möjliga att boka under hela innestående året, hur långt fram som helst, via receptionen eller Min Golf.
Förfrågningar för grupper mailar du till vår reception på golf@starild.se

 

Greenfeebetalning

Greenfee ska erläggas före spel och incheckningen görs i vår shop och reception. Vid spel utanför våra öppettider erläggs greenfee antingen kontant i greenfeeinkastet eller genom att Swisha S:t Arild Golf AB på 123 56 26 650.

 

Golfspelet

Banarbete äger alltid företräde. Om banarbetare finns inom räckhåll, visa att du är redo och invänta klartecken innan du slår. Provsvinga aldrig i riktning mot banarbetare eller andra spelare.

Partier som inte håller sin plats på banan är skyldiga att omedelbart släppa igenom bakomvarande parti. Snabbare partier ska alltid släppas igenom. Vid letande efter boll ska bakomvarande parti vinkas fram efter 30 sekunder om bollen inte återfunnits. Den som har lägst handicap i spelpartiet ansvarar för att deltagarna iakttar golfvett/säkerhet och att spelet inte onödigt fördröjs. Medlem ansvarar på samma sätt för sina gäster. Dessa enkla golfvettsprinciper gäller alla.

Introduktionskort och greenfeebiljetter

S:t Arild välkomnar dig som är innehavare av något av följande introduktionskort och erbjuder fritt spel* en gång per år.

  • SGF Nordic Golf Union
  • GAF Golf Administratörernas Förening
  • SGA Swedish Greenkeepers Association
  • PGA Professional Golfers Association
  • SGF Utmärkelser som guld, elit, silver

* En förutsättning för fritt eller rabatterat spel med introduktionskort är att innehavaren i god tid föranmäler sitt besök till shop och reception på golf@starild.seOm du har en giltig greenfeebiljett så är du varmt välkommen att använda den och ingen föranmälan krävs. Klicka på länken nedan för att se vilka greenfeebiljetter som tillåts under förutsättning att giltighetsdatumet fortfarande gäller.

Omsorg om banan

Alla spelare förväntas visa omsorg om banan och alltid laga sitt nedslagsmärke per green. Uppslagna torvor ska återplaceras och trampas till. Detta för att banan ska vara i fint skick även när du besöker oss nästa gång.

Boende

Vi erbjuder förmånliga golfpaket inkl. boende via flera samarbetshotell
>> Klicka här för att komma till listan över våra samarbetshotell

Vi har även plats för husvagn/husbil som bokas i förväg genom shop och reception.
 

Hundar på anläggningen

Det är tillåtet att ha med sig hund i koppel på vår anläggning och under sällskapsspel på båda våra banor. Hunden måste kunna medverka utan att störa andra spelare och att den som har hund med sig plockar upp efter hunden ser vi som en självklarhet. Om någon i bollen inte vill att hunden ska medfölja så får den som har med sig hund backa och boka in sig på annan tid.
 

Klädsel

Vi har en enkel filosofi när det gäller "dresscode"; kläderna ska vara hela och rena. Spel med bar överkropp är ej tillåtet.
 

Avbruten rond pga åska

Om du tvingas avbryta din rond pga åska betalar vi inte tillbaka några pengar.
Kommer du in till receptionen inom två timmar efter din starttid vid åskväder erbjuder vi värdecheckar motsvarande halva den avgift du betalat för din 18-hålsrond.
 

Ospelbar bana pga häftigt regn

Om du tvingas avbryta din rond pga att greenerna svämmar över av vatten betalar vi inte tillbaka några pengar. Kommer du in till receptionen inom två timmar efter din starttid vid översvämmade greener erbjuder vi värdecheckar motsvarande halva den avgift du betalat för din 18-hålsrond.

Vid frost eller dimma

Vid frost och dimma förskjuts samtliga tider. Receptionspersonalen meddelar när det är ok att spela. Vi gör vårt bästa för att förutse frosten och blockerar då tider för att minska risken för förskjutning av bokade tider.