Välkommen till S:t Arild Golfklubb

S:t Arild golfklubb ligger inte långt från de välkända semesterorterna Viken, Mölle, Skäret och Arild. Vår vackra 18-hålsbana, som håller hög internationell standard, bjuder på utmanande golf för alla typer av spelare i en mycket rogivande miljö. Många trädholmar, skogsdungar och idylliska småsjöar utgör naturliga hinder längs banan. Vidare finns det en mycket inspirerande 18-håls par 3 bana, komplett med vattenhinder, bunkrar och trädholmar.

Utöver själva banan har S:t Arild Golfklubb en avslappnad atmosfär på den gamla skånegården. En skön uteservering, en välsorterad golfshop, två padelbanor, övningsområden, drivingrange och en toppmodern inomhusakademi för lektioner, kurser och custom-fitting.

 

En av Sveriges 50 bästa banor

S:t Arild är rankad 42 i Sverige bland landets drygt 460 golfbanor (Svensk Golf 2022). 

”En layout som tilltalar alla kategorier av spelare. En avslappnad atmosfär på den gamla skånegården. Med varsam hand och stor känsla för landskapet har Jan Sederholm utnyttjat de naturliga hindren och skapat en utmärkt balans mellan långa och korta hål. Bra på våren, bra på sommaren och fantastisk på hösten.”

2021 stod vi värd för Junior SM slag på S:t Arild Golfklubb vilket är ett värdskap som vi är mycket stolta över.

Den 19-22 juli 2023 står vi värd för LAG-SM Elitserien damer.

 

 

Klubben grundades 1987 och banan invigdes 1989

På bilden syns en 11 årig Anders Karlsson när han slår invigningsslaget på 18 hålsbanan 1989.

Läs gärna Per-Axel Svalanders krönika om klubbens historia under: http://www.starild.se/se/klubben/historik