Junior-SM 2021 avgjort

 

GRIMBERG LINDELL OCH BONDESSON ÅRETS SVENSKA JUNIORMÄSTARE I SLAGSPEL

Det blev en spännande finalrond av årets Junior-SM där det svängde friskt på ledartavlan. Carl Härdin och Ludvig Nilsen som delade ledningen på -7 inför den fjärde och sista rundan hade en lite tuffare dag på bana med 77 slag (+5) vardera och deras totalscore på -2 ledde till sen slutgiltig delad tredjeplats. Genom dagens lägsta rond på 68 skal (-4) klättrade Alfons Bondesson längst upp på listan och stod som slutgiltig segrare på totalt 283 slag (-5). På andra plats slutade Algot Kleén från Skaftö Golfklubb på 285 slag (-3).

Även i flickklassen var det jämnt länge, ända fram till att Andrea Grimberg Lignell gjorde ett ryck på de sista fyra hålen med birdie – par – birdie – par för en finalrunda på par och en totalscore på 282 slag (-6. Andrea försvarade därmed sin Svenska Juniormästartitel och får packa ner vandringspokalen i resväska hem till Hills igen. Tävlingens högst rankade spelare Meja Örtengren var fem över par efter de första två ronderna men avslutade med 68-69 de sista två ronderna och delar andraplatsen med Kajsa Arwefjäll på 286 slag (-2).

Se alla resultat genom länken på: https://mingolf.golf.se/Competition/2929860 eller via länken under "JSM 2021" i menyn ovan.

Allt har flutit på otroligt bra tack vare en fantastisk laginsats från våra medlemmar som har jobbat som funktionärer. De har varit så tillmötesgående, positiva, flexibla och trevliga och utan deras hårda arbete under deras långa pass så går det aldrig att genomföra ett event likt detta. Stort, stort tack ni 76 medlemmar som tillsammans bemannade 166 funktionärspass under tävlingsveckan – ni é bäst! 😊

Jag vill även rikta ett jättetack till vår grymma personal på S:t Arild som har slitit dygnet runt de sista veckorna med förberedelser och genomförande och då är det oerhört tillfredsställande när vi efteråt får fina lovord från Svenska Golfförbundet, spelarna, föräldrarna och publiken för banans kvalité, putsen på anläggningen och genomförandet av eventet. 😊 Stort tack även till våra krögare Paradis by the Green för fin service och mycket uppskattad mat.

På våra sociala medier Instagram och Facebook kan ni se bilder, video och lite reportage från tävlingsdagarna.

Imorgon är det en vanlig dag igen och självklart ska du passa på att komma ut och spela på banan så snart som möjligt - den har aldrig varit i bättre kondition! Varmt välkommen! 😊

#dingolfvårpassion 

Kommentarer