Damkommittén 2013 - Vad vi gjort, i korthet. ;-)

I skrivande stund, strax före jul, är det 6 grader varmt och strålande solsken. Damverksamhetens seriespelande damer, 19 stycken, under ledning av Barbro Hosch och Inger Edström, har satt S:t Arild på Skånekartan. För 3:dje året i rad seger i Skåneserien, seger i D60 div 2, en 3:dje plats i D70 och 4:de plats i Foursome open.  

Årets golfsäsong startade den åttonde maj med en sällskapsrond över nio hål och avslutades med Champagnegaloppen med festmiddag i början på september. Säsongens tävlingar har varit både singel och i par med ett snitt på 32 spelare per 18 hål och 9 spelare per 9 hål (några har bara tid eller lust eller ork för nio hål men vill ändå vara med, och det får de) och många nya seniorer har kommit med i vår gemenskap. Två bussutfärder, den första i maj månad då vi styrde kosan till Skyrup GK och den andra  i augusti med den årligen återkommande 3-klubbstävlingen, i år på Tegelberga GK. S:t Arild tog hem segern och vandringsbucklan återtogs från Bedinges damer. Mix- och bästbolltävlingen i mitten på juni då damerna bjöd in herrarna var ett populärt inslag i verksamheten med 42 startande lag och prisbordet sponsrades i år av Röhnisch tillsammans med Golfshopen.

116 damer från 35 klubbar kämpade sida vid sida i golfvänligt väder på S:t Arilds Nationella damdag den 6 juli och ”kaffekalaset” på Knutpunkten var välbesökt.

Luciagolfen den 11/12 hade 37 startande i 9-håls tävlingen, där Gun Gibrand och Lena Persson bjöd på glögg med julstämning. Efter spelet åt damerna en gemensam jullunch med lite blandat julgott i restaurangen.

Vi i damkommittén fortsätter vårt arbete i oförminskad skara och har redan börjat smida planer för 2014. Kommittén framför vårt  Stora Tack till kansliet, restaurangen, shopen, banpersonalen, alla sponsorer, Barbro Hosch som ordnar med alla Citygrosskvittona och till alla Damer som är med i vår golfgemenskap. /Damkommittén

Kommentarer