Schyberg Junior Open 2022

Igår stod vi värd för 18:e upplagan av Schyberg Junior Open på S:t Arild.
 
Som alltid när det är dags för årets första juniorelittävling är intresset enormt. Hela 188 spelare från hela landet var anmälda till 78 platser.
 
Dagen började däremot inte riktigt som planerat… ett lokalt snöfall hade dragit in över natten och trots hårt slit av våra fantastiska banarbetare så tog det 3,5 timme innan banan blev spelbar och snön hade töat tillräckligt för att man skulle hitta bollarna. Förskjutningen gjorde att de planerade 36 hålen blev nerkortade till 18.
 
Trots lång väntan, kyla och hårda vindar så spelades bra golf. Vinnaren i tjejklassen, Emma Henningsson från Gränna, gick runt på 75 slag och tog hem segern med två slags marginal till Ringenäs Moa Svedenskiöld och Karlstads Alicia Olsson.
 
Även i killklassen kom vinnaren Simon Hovdal från Gräppås in på en bra score under de förutsättningar som bjöds. Simons 73:a var ett slag före Kungsbackas Svante Palmgren och ytterligare ett före Halmstads Hugo Stark. Se hela resultatlistan på Min Golf
 
Stort tack alla fantastiska medlemmar som ställde upp som funktionärer och för er flexibilitet i schemaändringen som blev en följd av förseningen. Jättetack till våra distriktsdomare Jens Gleisner och Yelverton Tegner samt all personal för ert hårda arbete under denna långa och annorlunda dag.
 
Nu är tävlingssäsongen 2022 igång och härifrån kan bara förutsättningar bli bättre! 😉👍🏻

Kommentarer