Klubbmästerskapet 2013

Änligen vann Gustav Larsson KM!

Jodå, nu vann han. Han blev tvåa efter särspel för några år sedan, men nu vann han, till slut övertygande, Gustav Larsson.

KM har ju även i år reformerats en aning för att locka flera deltagare. Datum är tidigarelagt, antalet klasser är reducerat, nettovinnare utses utöver den verklige mästaren som vinner på sitt bruttoresultat. M.m.

I år kryddades det hela av att i herrklassen uppträdde en Isabella Ramsay, en dam av europaklass, som visserligen utom tävlan, gick med herrarna från vit tee. Detta pga att ingen annan hade anmält sig i damklassen. En mindre rolig krydda var att våra bästa elitjuniorer saknades då de var upptagna med junior-SM i Varberg.

Isabella "chockade" genom att göra en 76'a på första ronden och därmed ta ledningen med tre slag före Gustav, 79 slag brutto. Under eftermiddagsronden var resultatet dem emellan det exakt omvända varför ställningen var lika över natten. Under söndagens rond scorade båda två sämre men Isabella mer så. Hon slutade som "tvåa", med 241 slag, fem bakom Gustav.

Bilder finner ni i denna länk.

Anders Gylling spelade mycket stabilt och blev trea efter Isabella med 248 slag brutto. (Och om hon inte räknas blir han tvåa.) Ett glädjeämne var att vår från Varberg och junior-SM "hemmavarande" junior Sebastian Lundberg inledde med en 81'a brutto varför han dels sänkte sitt hcp och blev fyra totalt, dels vann nettoklassen i KM med god marginal. Grattis Sebastian.

Övriga pallplatser - bruttoresultat:

Damklass D50
1. Lena Eliasson 166
2. Beatrice Davoust 176
3. Stina Carlsson 189

Herrar H50
1. Ulf Jagaeus 155
2. Petter Cavell 160
3. Hans Kindberg 172

Herrklass H50  samlade i särklass flest deltagare, 15 av de totalt drygt 30 i KM.

Göran Lengqvist var som ensam deltagare anmäld i H70-klassen. Han spelade ändå som den glada golfare han är. Vann naturligtvis. Sätter man in hans resultat i H50-klassen skulle han placerat sig som delad 8'a.

Övriga resultat finns i GIT via hemsidan. Reservation dock för att i skrivande stund och av för mig okända skäl, enbart nettoresultat redovisas, och att dessa dessutom vad gäller herrklassen verkar vara fel.

Sist men inte minst - ett tack till Erling Hansson, som var tävlingsledare. /Pax

Kommentarer