Nu går vi över till det nya teesystemet hektometer!

Till säsongen 2014 inför vi ett nytt teesystem De gamla färgerna på tee försvinner och ersätts med siffror. Inför denna helg ska allt vara på plats med markeringar och skyltning.

Vi kallar det hektometer men det är även känt som nummertees eller tee it forward. Siffrorna är en förkortning av hur lång banan spelas från den teen. Vi kommer att ha 45 (4500m), 49 (4900m), 54 (5400m), 58 (5800m) och 63 (6300m). Tee 49 till 63 ersätter de gamla röd, blå, gul och vit tee. Medan tee 45 är ny. Siffersystemet kallas "numeriska tees eller hektometer".

Syftet med förändringen är att bättre anpassa banan efter spelares olika förmåga. Ett vanligt utslag är för vissa spelare 70m medan andra skickar iväg bollen 250m. Att erbjuda en bana som är en rolig spelupplevelse för så många som möjligt handlar mycket om att anpassa banans längd. På S:t Arild kommer vi att kunna ha spel från så olika banlängd att det skiljer nästan två kilometer mellan kortaste och längsta tee. Med fem alternativ med ca 500m mellan varje så kommer de allra flesta få en banlängd som passar just dem.

Under hösten 2013 anlades 9 st nya tees. Dessa kommer utgöra nya tee 45 (tillsammans med nio utslag från fd röd tee). De nya teena kommer att öppna för spel så fort det nya gräset är etablerat. Tack till all vår duktiga personal på banan som gjort ett kanonjobb med de nya teena.

Lycka till, spela väl och ha roligt på banan!

/Fredrik

Kommentarer