DAMSEKTIONEN

Damsektionen - som är en del av Medlemskommittén - ska tillvarata och utveckla golfspelet för klubbens alla seniordamer. Fokus ska läggas på social samvaro, spelglädje, aktiviteter samt introduktion av nya medlemmar. Medlemmar i damsektionen ställer upp i Medlemskommitténs fadderverksamhet för nya golfare.


Kommunikation
Damsektionens verksamhet presenteras här på hemsidan och vi har även en Facebookgrupp för veckoinformation. Mail skickas dessutom till alla klubbens seniordamer angående våra specialarrangemang. VD/Sportchef informerar också regelbundet i sina nyhetsbrev om Damsektionens aktiviteter.


Representationslag
S:t Arild deltager med olika lag i Skånes Golfförbunds seriespel för damer. För de som spelar i seriespelet, anordnas gruppträning i samarbete med klubbens tränare.


Damgolfen
Damgolfen är öppen för alla klubbens seniordamer och spelas på onsdagar. Vi har en sommarsäsong (med tryckt tävlingsprogram, se PDF längst ner) och en vintersäsong. Sommarsäsongen startar i april och pågår till slutet av september. Anmälan till tävling sker via Min Golf. Vanligtvis börjar och avslutar vi sommarsäsongen med gemensam aktivitet på kvällen. Under sommarsäsongen ordnas också en eller två utfärder, matchtävling, samt eclectic- och birdie tävling.

Under Vintersäsongen (oktober och fram till början av april) är det ingen föranmälan i Min Golf. Deltagarna skriver sitt eget scorekort och lottning sker på plats. När stora banan är stängd spelar vi på korthålsbanan. I december spelar vi Luciagolf med efterföljande jullunch.


Nationell damdag
Damsektionen arrangerar årligen S:t Arilds Nationella Damdag som i år spelas som en partävling; fyrboll bästboll, den 2 september. Kanonstart 09.30.


Damsektionen träffas regelbundet under året för planering och genomförande av årets aktiviteter. Minnesanteckningar förs vid varje möte.

Varmt välkommen att vara med i vår trevliga gemenskap,

Karin Löwegren
Sektionsledare Damsektionen