BOKNINGSREGLER

Anmäl din ankomst - digitalt eller i receptionen

Senast 20 minuter före bokad starttid måste alla spelare ankomst registrera sig. Detta görs antingen i receptionen, golfterminalen i foajén eller digitalt via någon av de bokningsappar som finns att ladda ner. Ej ankomstregistrerad rond räknas som "no show" och debiteras, läs mer nedan.

Sammanslagning av bollar

Receptionen äger rätt, när det är högt tryck, att sätta ihop 2-bollar till 4-bollar för att frigöra tider och skapa ett jämnare flyt på banan.
Vi flyttar aldrig till en tidigare tid utan att meddela och aldrig senare än 20 minuter utan att meddela. 
 

Om du får förhinder att spela

Om du får förhinder att spela, ber vi dig avboka din tid snarast möjligt och senast två timmar före utsatt starttid.
Du kan själv avboka din starttid via Min Golf eller genom att ringa recpetionen på 042-34 68 60. 
 

No Show

Avbokning av starttid skall ske senast två timmar innan start om spelaren inte avser att utnyttja den, annars debiteras och faktureras varje medlem 200:- och gäst full greenfee. Spelaren är själv ansvarig för att bokningen avbokas i tid via receptionen på 042-34 68 60 eller via Min Golf. 

Ankomst regitrering måste ske via reception, golfterminalen eller någona av bokningsapparna som finns på marknaden.   

  

Förbokade starttider

Som fullvärdig medlem har du rätt att ha sex stycken förbokade starttider i systemet. Du kan boka dessa hur lång tid innan som helst under innestående säsong. Vardagsmedlemmar och helgmedlemmar har rätt att ha tre samtidiga bokningar. Tävlingsronder räknas inte in i antalet samtidiga bokningar. 

 

Öppettider klubbhus och reception

Klubbhuset har tidlås och de aktuella öppettider finner du på skylten vid entrén och här på hemsidan under "Våra öppettider"

Golfspelet

Banarbete äger alltid företräde. Om banarbetare finns inom räckhåll, visa att du är redo och invänta klartecken innan du slår. Provsvinga aldrig i riktning mot banarbetare eller andra spelare.

Partier som inte håller sin plats på banan är skyldiga att omedelbart släppa igenom bakomvarande parti. Snabbare partier ska alltid släppas igenom. Vid letande efter boll ska bakomvarande parti vinkas fram efter 30 sekunder om bollen inte återfunnits. Den som har lägst handicap i spelpartiet ansvarar för att deltagarna iakttar golfvett/säkerhet och att spelet inte onödigt fördröjs. Medlem ansvarar på samma sätt för sina gäster. Dessa enkla golfvettsprinciper gäller alla.
 

Gäst till medlem

Gäst till dig som medlem i S:t Arild Golfklubb erhåller 100 kr rabatt på dagsaktuell greenfee. Gästgreenfee ska erläggas före spel och incheckningen görs i vår shop och reception. Vid spel utanför våra öppettider erläggs greenfee antingen kontant i greenfeeinkastet eller genom att Swisha S:t Arild Golf AB på 123 56 26 650.

Greenfee biljett

Om din gäst har en giltig greenfeebiljett så är hen varmt välkommen att använda den och ingen föranmälan krävs. Klicka på länken nedan för att se vilka greenfeebiljetter som tillåts under förutsättning att giltighetsdatumet fortfarande gäller.

Omsorg om banan

Alla spelare förväntas visa omsorg om banan och alltid laga sitt nedslagsmärke per green. Uppslagna torvor ska återplaceras och trampas till. Detta för att banan ska vara i fint skick även när du besöker oss nästa gång.

Hundar på anläggningen

Det är tillåtet att ha med sig hund i koppel på vår anläggning och under sällskapsspel på båda våra banor. Hunden måste kunna medverka utan att störa andra spelare och att den som har hund med sig plockar upp efter hunden ser vi som en självklarhet. Om någon i bollen inte vill att hunden ska medfölja så får den som har med sig hund backa och boka in sig på annan tid.
 

Klädsel

Vi har en enkel filosofi när det gäller "dresscode"; kläderna ska vara hela och rena. Spel med bar överkropp är ej tillåtet.
 

Vid frost eller dimma

Vid frost och dimma förskjuts samtliga tider. Receptionspersonalen meddelar när det är ok att spela. Vi gör vårt bästa för att förutse frosten och blockerar då tider för att minska risken för förskjutning av bokade tider.