S:T ARILDS MATCHMÄSTERSKAP

S:t Arilds Matchmästerskap

Redan ifjol var planen att vi skulle kicka igång ett matchmästerkap på klubben men pga pandemin så valde vi att skjuta upp det till i år.


TÄVLINGSBESTÄMMELSER 2022

Totalt 32 deltagare. Varje spelare har lottats in i en grupp med fyra spelare (åtta grupper). Alla möter alla i gruppen och man får en poäng för seger.

1:an i varje grupp går vidare till slutspel. På detta sätt får alla deltagare spela minst tre matcher och man blir inte utslagen direkt vid en förlust i gruppspelet.

Vid samma totalpoäng i gruppspelet mellan två spelare så tillämpas inbördes möte för placering.

Man får lov att spela sin match på valfri 18-håls bana. Spelarna som möts kommer överens om tid och plats. Spelaren till vänster i listan ansvarar för att ta kontakt och spelas inom utsatt tid.

Som spelare väljer man själv vilken tee man vill spela från och man erhåller slag efter slopetabellen.

Startavgiften är 150 kr som går vidare till priser för placeringarna 1-4. Startavgiften betalades vid anmälan på Min Golf.

Alla matcher måste avgöras och kan inte delas. Är spelarna lika efter 18 så blir det särspel. Vi ser helst att särspelet sker från hål 1 men det går även att avgöra matchen på tex korthålsbanan (hålen på korthålsbanan har också hcp-index).

Deadline för spelade matcher

Alla gruppspelsmatcher ska avgöras under maj och juni månad.

Spelaren till vänster i listan ansvarar för att ta kontakt och spelas inom utsatt tid.

Resultatet i genomförd match förs upp på anslagstavlan i klubbhuset.

Vinnarna i varje grupp går till ett slutspel enligt principen matchstege med direkt utslagning. Vinnaren i grupp 1 möter sedan vinnaren i grupp 2.Vinnaren i grupp 3 möter vinnaren i grupp 4. Vinnaren i grupp 5 möter vinnaren i grupp 6. Vinnaren i grupp 7 möter vinnaren i grupp 8. Slutspelsmatcherna ska avgöras under augusti månad.

Final och match om tredjepris spelas i september.

Medlemskommitténs Göran Ylvander är ansvarig för tävlingen och har du några frågor så tveka inte att höra av dig till mig eller Göran på goran.k@bahnhof.se

Stort lycka till och ha kul!!! 😊

 

GRUPPINDELNING, MATCHPROGRAM OCH KONTAKTUPPGIFTER