Banstatus

AKTUELL STATUS FÖR BANOR OCH ÖVNINGSOMRÅDEN

24/11 tillsvidare

Stora banan = STÄNGD
Lilla banan = ÖPPEN
Övriga greener = STÄNGDA

Drivingrange = STÄNGD

Golfbilar är fördbjudet 


DAGSAKTUELL STATUS FÖR BEVATTNINGSPROJEKTET 

Vi har inlett vårt bevattningsprojekt med byte av stamledning och installation av dubbelradig fairwaybevattning. När vi arbetar på ett hål så är hålet avstängt av säkerhetsskäl. Ibland är det ett hål som är avstängt och ibland flera. Nedan följer dagsaktuell information:

   

PÅ MÅNDAG, DEN 21 NOVEMBER KOMMER RANGEN ATT VARA AVSTÄNGD DÅ VI SKA GRÄVA IGENOM DEN PÅ VÄGEN NER MOT KORTHÅLSBANAN. 


Lättnad för grävningsarbete
På spelfältet behandlas områden med skador som orsakats av grävningsarbeten i samband med bevattningsinstallationen som mark under arbete vilket innebär att lättnad utan plikt tillåts enligt Regel 16.1b.

Alla stamledningsrör för bevattningen lagrade på banan ska behandlas som oflyttbara tillverkade föremål från vilka lättnad utan plikt enligt Regel 16.1 är tillåten. Det är inte tillåtet att ta lättnad enligt Regel 15.2.

INFORMATION UNDER LÅGSÄSONG

Bollränna
Vi har övergått till bollränna och det går inte längre att förboka starttider via Min Golf. Bollrännan är placerad vid väderskjulet på rangen på vägen upp mot första tee.


Stående startförbud
Varje tisdag 00.00-11.40 är det ett fast startförbud för herrgolfens vinterserie. Eftersom de kör kanonstart så går det inte att gå ut på banan innan deras start. Varje onsdag mellan 10.00-10.30 är det ett fast startförbud för damgolfen.


Vintertees
Banan spelas från vintertees (gul och röd tee). Eftersom dessa är placerade utanför ordinarie tees så är banan inte hcp-grundande.


Slagmatta
Obligatorisk användning av slagmatta på den del av spelfältet som är klippt på fairwayhöjd eller lägre.


Bestämmelser vid dimma och frost

Vid dimma är det av säkerhetsskäl inte tillåtet att gå ut och spela på banan förrän man kan se starterhuset vid ettans tee från klubbhusområdet. Detta gäller även om du är först ut på banan på morgonen då det kan finnas både banarbetare och andra personer ute på banan.

Vid frost är banan stängd för spel och banpersonalen ger klartecken när det är okej att starta.


Vattnet utomhus avstängt
Alla vattenkranar utomhus är nu avstängda pga risken för frost. Vänligen tänk på att fylla upp din vattenflaska inomhus i omklädningsrummet innan du går ut.


Shop och reception
Shop och reception är öppen torsdagar 14.00-18.00 samt lördagar 10.00-14.00.
Vi kommer att vara på plats på klubben under andra tider men det är dessa öppettider du ska pricka in om du har ett ärende till shop och reception.

Vi har telefontider måndag-lördag 10.00-14.00. Du når oss under dessa tider på 042-34 68 60 men det går alltid bra att lägga ett mail till golf@starild.se


Lås- och larmtider
Klubbhus, vagnbod, omklädningsrummen och glasverandan är öppna mellan 08.00-20.00.


Restaurangen
Restaurangen har stängt för säsongen. Jonas och Challinwallay tackar så mycket för den gånga säsongen och hälsar er varmt välkomna igen till våren när säsongen drar i gång igen.