Damsektionen


Gemenskap, spelglädje och aktiviteter för seniordamer

Välkommen till Damsektionen på S:t Arild GK! Vi är en aktiv sektion med fokus på social samvaro, spelglädje och aktiviteter för alla seniordamer (+22 år) i klubben.

Vår verksamhet:

  • Sociala aktiviteter: Vi arrangerar regelbundet tävlingar, resor, luncher och andra evenemang för att skapa en trevlig gemenskap och ge våra medlemmar möjlighet att lära känna varandra.
  • Spelglädje: Vi vill att alla damer ska ha roligt på golfbanan, oavsett handicap. Vi erbjuder gruppträning, clinics och andra aktiviteter för att förbättra spelet och öka spelglädjen.
  • Introduktion av nya medlemmar: Vi välkomnar varmt nya medlemmar till vår sektion och hjälper dem att komma in i gemenskapen. Vi har en fadderverksamhet där nya medlemmar får en erfaren golfare som mentor.

Kommunikation
Damsektionens verksamhet presenteras här på hemsidan och vi har även en Facebookgrupp för veckoinformation. Mail skickas dessutom till alla klubbens seniordamer angående våra specialarrangemang. VD/Sportchef informerar också regelbundet i sina nyhetsbrev om Damsektionens aktiviteter.

Representationslag
S:t Arild deltager med olika lag i Skånes Golfförbunds seriespel för damer. För de som spelar i seriespelet, anordnas gruppträning i samarbete med klubbens tränare.

Damgolfen
Damgolfen är öppen för alla klubbens seniordamer och spelas på onsdagar. Vi har en sommarsäsong och en vintersäsong. Sommarsäsongen startar i april och pågår till slutet av september. Anmälan till tävling sker via Min Golf. Vanligtvis börjar och avslutar vi sommarsäsongen med gemensam aktivitet på kvällen. Under sommarsäsongen ordnas också en eller två utfärder, matchtävling, samt eclectic- och birdie tävling.

Under Vintersäsongen (oktober och fram till början av april) är det ingen föranmälan i Min Golf. Deltagarna skriver sitt eget scorekort och lottning sker på plats. När stora banan är stängd spelar vi på korthålsbanan. I december spelar vi Luciagolf med efterföljande jullunch.

Nationell damdag
Damsektionen arrangerar årligen S:t Arilds Nationella Damdag som i år spelas som en partävling; fyrboll bästboll, den 31 augusti.

Varmt välkommen att vara med i vår trevliga gemenskap!

Kontaktuppgifter Damsektionen 2024
Karin Löwegrenkarin.lowegren@gmail.com072-965 25 12
Stina Carlssonsmcarlsson@hotmail.com070-885 18 90
Gun Klarmangunklarman48@gmail.com073-045 23 69
Anita Bohlinu.anita.bohlin@gmail.com076-211 40 19
Gun-Britt Klanggun-britt.klang@hotmail.com076-142 68 21
Margareta Larssonmargareta57larsson@gmail.com073-837 66 15
Katarina Brorsonkatarina.brorson@telia.com070-914 45 44