Gemensamt tävlingsprogram för S:t Arild, Höganäs och Mölle

S:t Arilds tävlingskommitté arrangerar tävlingar som passar alla åldrar och spelskicklighet. Tävlingsprogrammet har en trevlig blandning mellan singel- och partävlingar och vissa kopplade till kringaktiviteter och sociala arrangemang.

Precis som tidigare så har vi ett samarbete när det gäller klubbtävlingar med Mölle och Höganäs Golfklubb. Förutsättningarna är att respektive klubbars medlemmar kan delta i klubbtävlingar på de andra klubbarna utan att erlägga greenfee.

Under 2024 kommer vi på S:t Arild att arrangera 14 klubbtävlingar samt KM i putting och Lilla-KM. Totalt kommer det finnas 42 tävlingar att välja mellan på våra tre klubbar.

Tre kvaltävlingar och final

Kullahalvön Cup är det samlade namnet för ett tävlingssamarbete mellan klubbarna Höganäs GK, Mölle GK och S:t Arild GK där Erik Ahlskog Fastigheter är huvudsponsor. Kullahalvön Cup omfattar tre tävlingar, en på vardera klubb plus ett finalspel.

Medlemsgolf för seniorer 22+

Söndagsgolfen är öppen för alla seniorspelare (damer och herrar i åldern 22+)

Allt spel skall ha sin grund i golfen som social företeelse. Att träffas och umgås runt golfen och tävla när man så vill.

Det finns två klasser att anmäla sig till, en tävlingsklass och en sällskapsklass (utan tävlingsmoment och avgiftsfri). Dock gäller det ej vid lagtävling då det endast finns en tävlingsklass.

OBS! Varje omgång kommer att vara en enskild tävling. Det kommer inte att arrangeras någon Eclectic då intresset varit för lågt för detta.

Spelet kommer att variera under säsongen både när det gäller singelspel och lagspel samt vilken spelform som gäller; tex slaggolf, poängbogey el.dyl.

Under säsongen kommer det att spelas någon lite mer ”tokig” tävling så håll koll på infon vid varje tävlingstillfälle.

Alla tillfällen kommer att läggas upp i GIT för bokning av starttider.

Första start är mellan 09:00 och 10:00

Allt spel sker från tee 54/49 (herr/dam). Är man ”supersenior” enligt SGF:s regler kan man välja tee 49/45 (herr/dam), Utom vid de ”tokiga” tävlingarna, då aktuell tee meddelas separat.

I tävlingsklassen utgår en avgift om 30 kronor (betalas med Swish på plats) som odelat går till vinster i aktuell omgång.

Klasserna blandas vid lottning till spel men separeras för resultat.

Priser delas ut i tävlingsklassen för bästa resultat gällande:

o   Bästa resultat på hål 1-9
o   Bästa resultat på hål 10-18
o   Bästa resultat för hål 1-18

Anmälan görs via Min Golf inför varje tävling.


Varmt välkommen!
Medlemskommittén S:t Arild Golfklubb
Genom Kalle Boo

Ett mycket trevligt sätt att lära känna andra medlemmar

För tre år sedan återupplivade vi S:t Arilds Matchmästerskap vilket har varit en mycket uppskattad tävling av er medlemmar. Det är ett mycket trevligt sätt att lära känna andra och spela med medlemmar som man normalt inte brukar spela med.

De två senaste årens vinnare har varit Ulf Tollemar (2022) och Jan Pålsson (2023) och nu får vi se om de lyckas skapa fler inteckningar på den åtråvärda vandringspokalen eller om det blir DITT namn som ska graveras in.


TÄVLINGSBESTÄMMELSER
Varje anmäld spelare är indelad i en grupp. Alla möter alla i gruppen och man får en poäng för seger. 1:an i varje grupp går vidare till slutspel. På detta sätt får alla deltagare spela minst tre matcher och man blir inte utslagen direkt vid en förlust i gruppspelet. Matcherna behöver inte spelas i den ordning som det står i matchprogrammet, det viktiga är att du hinner spela alla dina gruppspelsmatcher innan 18 augusti.

Man får lov att spela sin match på valfri 18-håls bana. Spelarna som möts kommer överens om tid och plats. Spelaren överst på listan ansvarar för att ta kontakt och spela inom utsatt tid. Som spelare väljer man själv vilken tee man vill spela från och man erhåller slag efter slopetabellen. Slopad och godkänd tee för herrar är tee 63, 58, 54 och 49. Slopad och godkänd tee för damer är tee 58, 54, 49 och 45.

Startavgiften är 150 kr som går vidare till priser för placeringarna 1-4. Betalning av startavgiften sker vid anmälan.

Alla matcher måste avgöras och kan inte delas. Är spelarna lika efter 18 så blir det särspel. Vi ser helst att särspelet sker från hål 1 men det går även att avgöra matchen på tex korthålsbanan. (Hålen på korthålsbanan har också hcp-index).


DEADLINE FÖR MATCHERNA

Alla gruppspelsmatcher ska avgöras mellan den 1/5 och 18/8.

Vinnarna i varje grupp går till ett slutspel enligt principen matchstege med direkt utslagning. Slutspelsmatcherna ska avgöras mellan den 19/8 och den 15/9.

Final och match om tredjepris spelas den 22/9, samma dag som Strand Hotel Open.


RESULTATRAPPORTERING
På tävlingens anslagstavla som sitter till höger om tävlingskansliet i klubbhusfoajén registrerar ni in matchresultaten direkt efter avgjord match.

Medlemskommitténs Göran Ylvander är ansvarig för tävlingen och har du några frågor så tveka inte att höra av dig till Göran på goran.k@bahnhof.se

Våra tävlingssponsorer 2024