Välkommen att utveckla din golf med oss på S:t Arild Golf Akademi!

S:t Arild Golfakademi drivs i ledning av PGA Head Professional Therés Larsson. Teamet med våra fyra PGA pros består även av fd Europatourspelaren Isabella Ramsay, amerikanska PGA pron Rodney Scott, och receptionsansvarig Johan Thunman Svensson. Läs mer om våra PGA pros nedan.

S:t Arild Golfakademi ansvarar för träningsverksamheten på både S:t Arild Golfklubb och Höganäs Golfklubb. Detta betyder att vi erbjuder likvärdigt kurs- och lektionsutbud på båda anläggningarna vilket ger dig som elev en bra valmöjlighet och ett ännu större utbud. Varmt välkommen att utveckla din golf med oss på S:t Arild Golf Akademi!

Skräddarsydd golfträning

Få en lektion anpassad efter dina behov och önskemål!

 • Träna svingteknik, slag eller spelstrategi.
 • Lektioner på banan eller i studio med videoanalys.
 • Ökad förståelse och övningar att ta med hem.

Målet: Att du ska tycka att golfen blir roligare och mer effektiv!

Boka din lektion idag nedan via Pro Planner!


Utveckla din golf med rätt kurs

Vi har allt du behöver för att förbättra ditt spel!

 • Halvdagskurser med olika teman.
 • Veckoträningar för alla nivåer.
 • Nybörjarkurser för dig som vill börja spela golf.
 • Välj den anläggning som passar dig bäst.
 • Samma utbud på båda banorna.
 • Öppet för både medlemmar och gäster.


Boka din lektion nedan via Pro Planner eller formulär!

Rymliga träningsområden med bra kvalité

Utveckla din golf på våra utmärkta träningsområden:

 • Puttinggreener: Träna på någon av våra tre puttinggreener
 • Närspelsområden: Träna ditt korta spel och dina bunkerslag på våra två närspelsområden.
 • Driving range: Titleist driving range med 28 utslagsplatser, varav åtta under tak.
 • Korthålsbana: Spela på vår 18-håls korthålsbana.

Alla är välkomna att använda våra träningsområden, även gäster. Vänligen observera att egna bollar ska användas på våra övningsområden.

Bokning och mer info

 • Vid en privatlektion lägger vi upp innehållet efter dina individuella behov och önskemål. Du kan välja att träna din svingteknik men givetvis även alla andra slag. En populär och nyttig lektion är att vi genomför en spellektion på banan där vi även diskuterar och utvecklar din spelstrategi.
 • På S:t Arild genomför vi svingteknikspassen inne i någon av våra två studios där vi har stöd av video och bollflyktsradar. På Höganäs genomförs svinglektionerna avskilt i lektionsbåset på rangen.
 • Vårt mål med våra lektioner är givetvis att du ska tycka att golfen blir ännu roligare men också att du ska få en ökad förståelse för vad du ska göra och bra övningar med dig hem att träna vidare på.
LektionerS:t ArildHöganäsJunior
Privatlektion
25 min
500 kr400 kr250 kr
Privatlektion
50min
800 kr700 kr400 kr
Privatlektion 2 pers
50min
900 kr800 kr
Spellektion / coaching
på banan

1-3 personer 9 hål
1800 kr1800 kr
Lektionspaket på S:t Arild
25:an
5 x 25 minuter
2000 kr
50:an
5 x 50 minuter
3200 kr
Parpaketet (2 pers)
5 x 50 minuter
3600 kr

Grönt kort är första steget in i en gemenskap där hundratusentals människor med samma intresse motionerar och tävlar på den mest fantastiska av idrottsplatser, golfbanan!

Inför 2020 så släppte Svenska Golfförbundet tillsammans med tränarorganisationen PGA en helt ny nybörjarutbildning. Med några enkla klick kan du kostnadsfritt registrera dig och starta din resa inom golfens underbara värd – DET HAR ALDRIG VARIT ENKLARE ATT BÖRJA SPELA GOLF ÄN VAD DET ÄR IDAG!

Genom att besöka borjaspela.golf.se kan du på Svenska Golfförbundets hemsida läsa mer om hur du på ett enkelt sätt går till väga för att komma igång.
Nybörjarkurs för Grönt kort Nybörjarutbildningen vänder sig till dig som är helt ny inom golfen och vill börja spela. Här börjar vägen mot det Gröna kortet och utbildningen ger dig alla baskunskaper i golf som du behöver kunna för att spela på banan och allt sker efter dina förutsättningar. Vi är med dig under hela resan – från din första sving till ditt Gröna Kort!

I kursen ingår:

 • 5 x 1,5 timmes träning samt uppspel för Grönt Kort
 • Golf-id för att få tillgång till webbplatsen Grönt Kort samt inloggning till kunskapstestet
 • Lån av klubbor under kurstiden
 • 300 st rangebollar för egen träning
 • Fritt spel på korthålsbanan under kurstiden
 • Fritt spel på stora banan med en fadder under kurstiden
 • 30% rabatt på medlemskap i S:t Arild Golfklubb om du går med som medlem inom sex månader från påbörjad kurs

Pris vuxen: 2495 kr
Juniorer 0-21 år: 1250 kr

Anmälan
Vänligen kontakta shopen på S:t Arild genom att ringa 042-34 68 60 eller maila golf@starild.se om du är intresserad av att börja spela golf.

SPECIALERBJUDANDE!
Vill du bli medlem efter din nybörjarutbildning så erhåller du 30% rabatt på årsavgiften när du har genomgått och betalat för en nybörjarkurs på S:t Arild Golfklubb inom de senaste 6 månaderna.

Varmt välkommen att börja din golfresa med oss på S:t Arild Golfakademi!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Juniorverksamheten är en mycket viktig del för S:t Arild Golfklubb. Klubben har närmare 1300 medlemmar fördelat på olika medlemskategorier. 260 av dessa är juniorer och klubben har en bred och mycket populär ungdomsverksamhet.
För att läsa mer om träningen och vår juniorverksamhet besök vår sida på Svenskalag www.svenskalag.se/starildgk

Varje vår och höst arrangerar vi golfresor och golfskolor utomlands. 2024 års höst resa går till fantastiska Korineum Resort på Cypern.

Driving range

På S:t Arild har vi en stor driving range med 28 utslagsplatser varav åtta under tak. Rangen ligger i anslutning till klubbhus-området och här finner du även vår toppmoderna golfakademi med två studios för lektioner och custom-fitting året runt. 

Vi har grästee på rangen under större delen av säsongen och du slår på riktiga Titleist Tour Practice bollar mot tydliga skyltar och mål.

I bollmaskinen kan du betala med betalkort, Apple Pay eller Google Pay, Swish eller via GolfMore appen.

FÅ BONUS PÅ DINA KÖP

Vi rekommenderar att ladda ner GolfMore appen och fylla på ditt bollkonto genom appen eftersom det ger dig bonuspengar att nyttja.

Priser för påfyllning via GolfMore appen:
200 kr + 20 kr bonus (10%)
500 kr + 100 kr bonus (20%)
1000 kr + 300 kr bonus (30%)
2000 kr + 800 kr bonus (40%)

Priser vid betalning med betalkort eller Swish direkt i maskinen:
20 bollar – 25 kr
40 bollar – 40 kr
60 bollar – 55 kr

Vänligen observera att rangen stänger kl 18.00 varje onsdag för rensning och klippning. Öppnar igen torsdag morgon. Det går att ta ut bollar ur maskinen fram till 17.30.

Våra tränare

Therés Larsson
PGA Head Professional

theres@starild.se
0708-58 42 26

Therés gör sitt nionde år som head pro på S:t Arild Golfklubb. Innan hon började som tränare så bodde Therés 6 år i USA där hon spelade universitetsgolf och genomgick den amerikanska tränarutbildningen. Therés har jobbat över 20 år som pro i Sverige och kommer närmast från Vasatorps GK. Therés är gift med Peter Larsson som är VD och Sportchef på S:t Arild och tillsammans har de två golf- och volleybollsatsande ungdomar på 17 och 20 år.

Isabella Ramsay
PGA Professional

isabella.ramsay@starild.se
0703-71 82 70

Isabella är en egen produkt från S:t Arild Golfklubb. Efter 10 år på Swedish Golftour och 4 år på Ladies European Tour så har Bella prioriterat jobbet som pro framför att resa världen runt och tävla. Det kan fortfarande bli några tävlingar på svenska damtouren där hon så sent som 2018 tog sin sjätte seger. Isabella som har genomgått PGA’s högre tränarutbildning är förlovad med Gustav Larsson som är Course Manager på S:t Arild. I maj 2023 fick de sitt första barn och just nu är Bella föräldraledig.

Rodney Scott
PGA Head Professional

rodney.scott@starild.se
0709-90 54 79

Rodney gör sin tredje säsong på S:t Arild Golfklubb 2024. Förutom att Rodney jobbar som tränare så är han även shopansvarig. Han kommer närmast från 11 år som pro och Director of Golf Operations på Rustic Canyon Golf Club i Kalifornien. Innan han började jobba med golf så jobbade han drygt 12 år som skådespelare i Los Angeles och har varit med i filmer och serier som Dawsons Creek, NCIS, The Xfiles, CSI Miami och NYPD Blue för att nämna några. Rodney flyttade 2021 till Vejbystrand med sin svenska fru och son. Han förstår och pratar redan en hel del svenska och utvecklar sitt ordförråd hela tiden.

Johan Thunman Svensson
PGA Professional

johan.thunman@starild.se
0768-11 44 77

Johan gör sitt tredje år på S:t Arild Golfklubb som receptions- och bokningsansvarig. Johan kommer innan det från samma tjänst på Söderåsens Golfklubb och har tidigare även jobbat som tränare på Falsterbo, Torekov och Älvkarleby. Johan kommer ursprungligen från Gävle men har bott i Skåne de senaste 13 åren. Han är utbildad PGA Professional och har studerat på både golfgymnasium och idrottsvetenskap vid Scandinavian School of Golf på Halmstad Högskola.

S:t Arild Akademi